Verhalen uit het verleden

De ronde van Vlaanderen - wielrennen

Dit is een artikel uit het Vlaamse tijdschrift ‘Zie magazine’ dat handelt over de Ronde van Vlaanderen in het bijzonder en de wielersport in het algemeen. De Ronde, de eerste klassieker van het jaar, was voor veel ploegen één van de hoogtepunten van het wielerseizoen. Toen in 1976 was het de zestigste editie, dit jaar is het de 105de editie. 

Als je graag in oude tijdschriften snuffelt en graag artikels leest over de ronde van Vlaanderen en andere sporten, bezoek ons op onze website, en klik op het icoontje

ronde van vlaanderen
de ronde van vlaanderen
wielrennen
ronde van vlaanderen
ronde van vlaanderen
wielerseizoen 1976
wielrennen sport
de ronde van vlaanderen
cycling cyclisme
de ronde van vlaanderen

Vervolg …
De huidige gezondheidssituatie laat het niet toe om de wielertoeristen dit jaar aan de start van hun alternatieve Ronde te verwelkomen. Daarom werd er beslist om ‘We Ride Flanders’ uit te stellen tot 18 september 2021.
Na de memorabele Ronde van Vlaanderen van vorig jaar zijn we dit jaar toe aan de 105 de editie van Vlaanderens mooiste. De Ronde van Vlaanderen was aanvankelijk, tot kort na de oorlog, vooral een Belgische wedstrijd. In 1976 was het een wedstrijd die internationaal hoog in aanzien stond. Belangrijke deelnemers waren Roger De Vlaeminck, Eddie Merckx, Herman Van Springel, Julien Stevens, Jos Boons, Vittorio Adorni, Ward Sels, Dino Zandegu, Evert Dolman, Roger Rosiers, Valeer Van Sweefelt, Harry Steevens, Arie Den Hartog, Rik Van LInden, Franco Bitossi, Frans Verbeeck, Georges Pintens, Willy Planckaert, Walter Godefroot, Rudi Altig, Jempi Monsere, Roger Pingeon, Jan Janssen, Felice Gimondi,  Luiis Ocana, Erik De Vlaeminck, Roger Swerts, Jacques Anquetil, Rik Van Looy, Hennie Kuiper, Bernard Thevenet, Freddie Maertens, Erik Leman, Francesco Moser en Gerry Kneteman.
Wielrennen, hier krijg je het meest complete verlslag van de Ronde van 1976.