Mensen uit het verleden

Tony Trabert - een icoon uit de wereld van de tennis

Dit is een artikel uit het Vlaamse tijdschrift ‘Ons Land’ uit 1962 over een markant tennisspeler Tony Trabert. Hij overleed in februari 2021 op negentigjarige leeftijd. Hij wordt aanzien als een tennisgrootheid, al was de periode van winst eerder kort.

Als je graag in oude tijdschriften snuffelt, en artikels zoals dit over het tenniswonder Tony Trabert leest, bezoek ons op onze website, en klik op het icoontje

Tony Trabert

Vervolg …

In 1951 was Tony Trabert een getalenteerd maar echter amateur tennisspeler. Hij leerde het tennis en al de knepen van het spel in het park in de buurt van zijn ouderlijk huis in Cincinnati. Hij studeerde aan de Cincinnati universiteit en bleef zich daar verdiepen in het tennisspelen. Hij won in die tijd de NCAA.
Op zijn weg naar de roem kwam er een hindernis opzetten, namelijk de oorlog in Korea. Tony Trabert tekende en nam deel aan deze oorlog. Hij zou echter nooit in Korea aankomen. De militaire leiding lijfde hem in in de Navy hij werd gestationeerd in de Middelandse zee.
In 1953 pakte Trabert de titel op de US Open, waar hij twee jaar later opnieuw zegevierde. In 1955 versloeg hij Ken Rosewell in de eindstrijd. Trabert won ook twee keer Roland Garros (in 1954 en 1955) en Wimbledon (1955). Hij was in die periode ook de mondiale nummer 1. Eind 1955 werd Trabert professional en sindsdien deed hij niet meer mee aan de grand slams.

Van 1976 tot en met 1980 had Trabert het Amerikaanse Daviscupteam onder zijn hoede. In 1978 en 1979 pakten de Amerikanen de titel in het landentoernooi, dat in 1954 al door Trabert als speler werd gewonnen.