Verhalen uit het verleden

Voetbal België Nederland

Dit is een artikel over de interland voetbalmatch België – Nederland, uit het Vlaamse tijdschrift ‘Zondagsvriend’. 
Voetbal tussen België en Nederland is altijd wel een heikele en omstreden gebeurtenis geweest. Al is dat door de dominantie van de Rode Duivels wel iets minder geworden. Zo lang dat de Rode Duivels en Oranje in de EK competitie blijven meedoen is er een kans dat voetbal tussen België en Nederland een realiteit is.
Misschien brengt het een beetje spanning in de voetbal van de lage landen.

Als je graag in oude tijdschriften snuffelt, en artikels zoals dit over de Rode Duivels leest, bezoek ons op onze website, en klik op het icoontje

Voetbal België Nederland
Voetbal België Nederland 4 - 0

Vervolg …
Om meerdere redenen wordt het EK 2021 (de EURO 2020 / EK 2020 editie) een bijzonder voetbal toernooi. Het EK voetbal stond eerst gepland in 2020 maar in maart 2020 heeft de UEFA besloten EK voetbal te verplaatsen naar 2021. De UEFA heeft dit, in samenspraak met de 55 aangesloten voetbalbonden, besloten tijdens een videoconferentie. Vandaar dat voetbal België Nederland tijdens het EK 2020 zou kunnen gebeuren.
Er doen 24 landen mee aan het Europees Kampioenschap in 2021, waarbij de nummers 1 en 2 uit de poule een ronde verder gaan. Ook de vier beste nummers 3 gaan door, waardoor er in totaal 51 wedstrijden gespeeld zullen gaan worden.
De openingswedstrijd wordt gespeeld op 11 juni om 21:00 uur in Rome. Ook Amsterdam was in de race om de eerste wedstrijd van het EK 2021 te organiseren, evenals Glasgow en Sint-Petersburg. Brussel is de hoofdstad van Europa en zou het openingsduel mogen hosten, maar vanwege problemen rond de bouw van het stadion, worden er helemaal geen EK wedstrijden meer gespeeld in België.
De EK 2021 finale wordt in Londen gespeeld. De UEFA heeft met algemene stemmen besloten dat in Engeland in het Wembley Stadion de halve finales en de finale van het Europees Kampioenschap van 2021 gespeeld mogen worden.
Engeland is al eerder gastheer geweest voor het EK voetbal; in 1996 won Duitsland het toernooi. Ook de Champions League finales van 2011 en 2013 zijn er gespeeld.