De Post

De Post was een Vlaams familietijdschrift dat van 15 januari 1949  tot 1990 verscheen. In 1990 ging het blad in het veel grotere familieblad ‘Panorama’ op. De laatstgenoemde  weerhield korte tijd de vermelding ‘De Post’ als ondertitel. 
De inhoud richtte  zich tot een breed publiek en betrof vooral maatschappelijke thema’s, onder de vorm van tamelijk uitvoerige reportages en opiniestukken.  Cultuur, sport en politiek kwamen ook regelmatig aan bod. De berichtgeving gold niet alleen voor binnenlandse gebeurtenissen maar niet zelden ook voor wat er zich in het buitenland afspeelde. Qua journalistieke benadering werd De Post vaak vergeleken met het Franse ‘Paris Match’.  In elk nummer werd ook vrij uitgebreid op de televisieprogramma’s ingegaan met ook de programmatie ervan. Voor velen een blad vol nostalgie naar de wereld van weleer.

De Post (vintage tijdschriften) is een magazine dat zeer breed maatschappelijke thema’s aansnijdt op een journalistiek zeer behoorlijke manier. Het is een blad waar alle hipsters aan vol nostalgie aan hun trekken komen. De Post (vintage tijdschriften) behandelt heel lichte thema’s maar waagt zich eveneens aan op het eerste zicht misschien minder leuke maar niettemin relevante thema’s. Het magazine is te vergelijken met het Amerikaanse ‘Life’ en het Franse  ‘Paris Match’.
Even door het tijdschrift bladeren;  Coco Chanel in Parijs overleden, een reportage over het kinderprogramma ‘De Fabeltjeskrant‘, het gebruik van kunstnieren, kippenboeren vrezen voor de pest, een artikel over Béjart, een vintage autosalon (vintage dus in de jaren zeventig), bloot over de grens ofte sexshops in Nederland, de zwarte zijde van de witte revolutie over Teheran, een artikel over 1000 jaar Beveren, zijn wij voorbereid op een UFO invasie, bommenterreur in Ulster, carnaval in Trinidad, Boeten voor België (een aparte kijk op België), waar kijkt u het liefst naar op tv en wat vindt u niet om aan te zien (super leuk om te lezen), Christina van Onassis, Pablito van Pablo Picasso, formule 1 autosport. De Post vintage tijdschriften heeft ook reisverhalen over een geheimzinnige stam in Mali met en vreemdsoortig karnavalfeest en ook sport met een hele reportage over Club Brugge.