Wat je moet weten ...

Hieronder vindt u een aantal wetenswaardigheden, nuttige informatie. Voor sommigen zal het gaan over voor de hand liggende zaken, voor anderen zal het enige duidelijkheid scheppen in het hele opzet.
Heel erg bedankt voor jouw interesse!

Hoe zit de verkoop van dit product in elkaar?
U bent geïnteresseerd in deze vintage tijdschriften, kranten en foto’s en u wil deze aankopen. Bovenaan in het menu klikt u op ‘prijslijst‘ en u komt terecht op de prijslijst en bestelpagina. U kan de tijdschriften of kranten bestellen per titel ofwel als globale pakketten. De grote globale pakketten bevinden zich op een usb-stick en worden verzonden via de gewone post; indien u de tijdschriften per titel of in kleine globale pakketten wil bestellen, wordt de levering uitgevoerd via datatransfer.

Als u via een usb-stick bestelt.
U kiest één van beide types usb-sticks met tijdschriften; de inhoud is hetzelfde, het is enkel een ander type usb-stick; de ene is een gewone usb stick, de andere is er één met twee uitgangen (naast de gewone uitgang heeft deze ook een uitgang voor smartphones, mini-laptops, tablets en e-readers). 
Indien u het hele pakket van 650 tijdschriften bestelt ontvangt u automatisch een gratis usb-stick met foto’s van vroeger. Om een idee te hebben over welke foto’s het gaat klikt u hier.  Enkele dagen na het ingeven van uw bestelling ontvangt u via de gewone post uw bestelde usb-stick.  U sluit deze aan op uw computer, laptop, telefoon of tablet en u kan rustig de tijdschriften en de foto’s (samen goed voor zo’n slordige 60GB), lezen en bekijken.

Als u via datatransfer bestelt.
U volgt de bestelprocedure en dezelfde dag of de volgende dag ontvangt u een mail met een link. U klikt op de link en u komt terecht op een datatransferwebsite, waar u uw bestelling kan downloaden. U hoeft niet bang te zijn voor virussen; dit is een gerenommeerde website voor datatransfer, namelijk transfernow.  

Wat u nog moet weten.
U merkt dat bij elke titel twee cijfers vermeld staan, bijvoorbeeld (14/20 stuks). Dit betekent dat u voor 20 stuks betaalt, maar dat u er 14 per onmiddellijk ontvangt en het saldo op latere datum. Op het ogenblik dat alle titels hetzij het totaal van 650 tijdschriften volledig geleverd zijn, begint er een nieuwe sessie van 250 tijdschriften, zodat het nieuwe totale aantal beschikbare tijdschriften 900 stuks zal bedragen.

Kan ik een account aanmaken.
Neen. Het is niet de bedoeling om uw aankoopgedrag te volgen. U zal af en toe een  nieuwsbrief van ons ontvangen; verder laten wij u met rust. Wil u nog meer informatie contacteer ons dan.

Wat mag ik als inhoud verwachten?
Wij bieden u de tijdschriften aan zoals ze oorspronkelijk uitgegeven werden. Er wordt geen enkele censuur toegepast. Zelfs al is er een nietszeggende éénmalige publicitaire   inlassing dan wordt deze eveneens gedigitaliseerd. Dus u ontvangt het tijdschrift precies zoals het toentertijd uitgegeven werd.
Aldus zijn wij nooit aansprakelijk voor de inhoud, noch is het een weerspiegeling van onze opinie, daar u in sommige tijdschriften artikels kan terugvinden die je vandaag de dag in de problemen zouden kunnen brengen. 
Op de usb-stick zijn de tijdschriften gerangschikt in eerste rang per titel, en in tweede rang op datum.

Hoe zit het met de taalverdeling?
Beschouwen wij de volledige 650 tijdschriften dan vormen de Franstalige en Nederlandstalige tijdschriften het hoofdaandeel, elk goed voor om en bij de 43%; het overige deel wordt ingenomen door het Duits en het Engels met een licht overwicht voor de Duitstalige tijdschriften. De komende jaren zal deze verhoudingsgewijze trend zich doorzetten. 

In welke staat zijn de tijdschriften?
Alle tijdschriften werden zeer grondig digitaal gerestaureerd. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud en toch presenteren wij ze u in een zeer aangenaam leesbare en genietbare vorm. 
In een aantal zeldzame gevallen was het onmogelijk om de sporen van de restauratie weg te werken. Let wel 95% van ons aanbod is in een digitaal onberispelijke staat. Er zijn ook enkele tijdschriften waarin een aantal pagina’s ontbreken; informatie daarover vind je terug in de tijdschriften zelf.
De tijdschriften werden gedigitaliseerd aan 500 dpi wat zeer hoog is en een loepzuivere kwaliteit waarborgt.

Hoe zit het met de privacy?
Doordat wij maar één artikel hebben is het voor ons niet nuttig om uw surfgedrag of interesses via cookies of aanverwanten verder te analyseren. U bepaalt de mate waarin u in contact wil blijven met deze website; door deel te nemen aan ‘blogdiscussies’, uw opinie weer te geven, aan te geven welke tijdschriften uw voorkeur wegdragen, …
Dus informatie over wie u bent of waar u vandaan komt hebben wij niet nodig.

Gebeuren de betalingen veilig?
Alle betalingen gebeuren via Mollie. Zij verwerken de betaling via uw bank of via een ander betalingsorganisme. Mollie is vrijwel het grootste internet-betalingsplatform van Europa. Zij werken met de grote webwinkelbedrijven. Dus uw betalingen gebeuren altijd in een beveiligde omgeving.

Wat is de levertermijn?
De levertermijn kan sterk wisselen; het hangt af van het aantal bestellingen dat wij binnenkrijgen. In normale omstandigheden, als de bestelling de dag nadien verzonden wordt, duurt het ongeveer één week, en dat is te wijten aan de dienstverlening bij bpost. Indien wij onverwacht overstelpt worden kan levertijd uitlopen, in dat geval houden wij u op de hoogte. Indien u zich zorgen maakt, zend ons gerust een mailtje op info@losha.org. We beantwoorden uw mail zo snel als mogelijk.

Wat als een usb-niet werkt?
U zendt ons een mail met de nodige informatie aangaande het euvel, en wij zorgen voor een oplossing.