Marilyn Monroe

marilyn monroe liggend

Dit is een artikel over Marilyn Monroe uit het Franstalige tijdschrift Paris Match. Paris Match was  een tijdschrift dat de breed maatschappelijke realiteit weergaf en zodoende niet ongevoelig was voor de glitter en de faam van sterren en andere bekende personaliteiten.; aldus eiste Marilyn Monroe vaak haar plaatsje in dit tijdschrift op. 
Op 1 juni 1926 werd in Los Angeles een meisje genaamd Norma Jeane geboren. Tot haar dood op 15 augustus 1962 was Norma Jeane Mortenson, beter bekend als Marilyn Monroe, dé grootste ster op de planeet. Zij trouwde met James Dougherty, met Joe DiMaggio en met Arthur Miller.  Zij werd verslaafd aan zowel barbituraten als alcohol. Het gevolg hiervan was dat ze meerdere keren werd opgenomen in de kliniek en op professioneel vlak nauwelijks nog kon presteren. Het was ook in deze periode dat ze te maken kreeg om maar eens een bewust vage term te gebruiken met de broers John F. Kennedy en Robert Kennedy. De negatieve spiraal kwam tot een dodelijk einde wanneer Marilyn op 5 augustus 1962 overleed aan een overdosis drugs, iets wat leek op zelfmoord. Huishoudster Eunice Murray klopt om 3 uur s nachts op de deur van haar kamer. Er brandde licht. Ze opende de deur en zag de actrice op de grond liggen. Haar dood van in 1962 was geen zelfmoord maar moord, uitgevoerd door Robert ‘Bobby’ Kennedy. Hij wilde voorkomen dat de actrice de vuile was van de familie buiten zou hangen. Die schokkende conclusie trekken twee Amerikaanse onderzoeksjournalisten in hun boek The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed.
Glamoureus! Zo valt de stijl van dit icoon het best te omschrijven in één woord. Zij deed niet alleen hoofden draaien op sets, maar ook daarbuiten was haar onberispelijke stijl op zijn minst een inspiratie. Wist je dat deze actrice trouwens een groot deel van haar leven doorbracht in hotelkamers, die ze soms tijdelijk als woning huurde? Zelfs wanneer ze niet aan het werk was, en thuis of op hotel verbleef, hield ze trouw vast aan haar classy looks. Deze Amerikaanse zag er altijd piekfijn uit, zelfs als niemand keek. Kennedy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *